سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فصل سکوت

ره توشه تقوا

    نظر

                                  

دنیایی که در آن به سر می بریم ،تنها یک مرحله از عمر و امتداد وجودی ماست . آینده ای خواهیم داشت ، متناسب با عملکرد دنیایی خویش . خوبی و بدی و وضعیت آینده هریک از ما ، متناسب با نوع عمل ما در این مرحله است . قرآن بارها و بارها تذکر داده که مرحله نهایی جایی است که در آن حسابرسی کیفر و پاداش است و نامش «آخرت» است . دنیا را فانی دانسته و آخرت را سرای باقی شمرده است . پس باید برای ورود به آن مرحله ساز و برگ کافی فراهم کرد تا آنجا بینوا نشد . «برگ عیشی به گور خویش» باید فرستاد که کسی از پشت سر نمی فرستد و باید خودمان پیشاپیش امکانات لازم برای آنجا تهیه کنیم . «وَ ما تَفعلوا من خَیرٍ یَعلَمه اللهُ و تزوَّدوا فاِنَّ خیرَ الزّادِ التّقوی»هر کار نیکی که انجام دهید ،خدا آن را می داند، توشه بردارید.همانا بهترین توشه تقوا است. بقره 197

عمل صالح برگه عبور به بهشت است و بدون این برگه که نقد رایج آخرت است ، نمی توان از پل صراط گذشت و به بهشت پا نهاد .عمر فرصت تمرین برای عبور از صراط آخرت است و تمرین هم با انجام صالحات و ترک سیئات است . فرصت عمر و مجال دنیا ، برای این در اختیار ما قرار گرفته است که با آن خانه آخرت را آباد و ره توشه این راه طولانی و پرخطر را تأمین کنیم . انسانهای آینده نگر و عاقبت اندیش دنیای خود را خرج آخرت خود می کنند تا در آن روز بتوانند از عقبه های قیامت به سلامت بگذرند .

امیرمؤمنان علی (ع) بارها یاران را هشدار می داد که ای : جماعت ! ندای کوچ داده و شیپور حرکت نواخته اند ، مجهز شوید ، ره توشه بردارید که بهترین ره توشه هم ، تقوا و عمل صالح است . این نهیب و هشدار علوی ، توجه دادن به همین درس بزرگ قرآنی است که در بازار آخرت متاع دنیا و خداترسی و عمل صالح است که مشتری دارد و کارساز است .  

بیا ره توشه برداریم ، قدم در راه بی برگشت بگذاریم

                                             

برداشتی آزاد از کتاب سلوک قرآنی 


کنترل نگاه...

    نظر

                                     

نگاه پنجره دل است .دیده ها در دل جای می گیرد و هر آنچه دیده بیند دل کند یاد .از این رو باید قلمرو نگاه را در محدوده آنچه خوب و سالم و خداپسند و دور از معصیت است ، قرار داد تا شکرانه ای بر این نعمت الهی باشد . نگاه حرام دل را هم به دنبال خود می کشاند .قرآن می فرماید :«به مؤمنان بگو که چشم خویشتن را از نگاه (هوس آلود و گناه) بپوشندو فروبندند .

وقتی دل از راه چشم تغذیه می شود ، چرا غذای حرام به آن بدهیم ؟ غذای حرام دل همان نگاههای حرام و چشم چرانی های شهوانی است . گاه نگاه اول گام یک راه اشتباه است . کسی که نگاهش را در اختیار نداشته باشد . در سراشیبی غیرقابل کنترل قرار می گیرد .

وقتی چشم دریای هوس شود ، قایق گناه در آن حرکت می کند

نگاههای بندگان زیر نظر خداوند بزرگ است حتی نگاه های دزدکی را هم می داند :«یَعلَمُ خائِنَةَ الأعیُنِ»

            من تماشای تو می کردم و غافل بودم               کز تماشای تو جمعی به تماشای منند

وقتی نگاه های ما هم تحت نظر خدا و مأموران اوست ، چرا خودمان مهاری بر چشم و کنترلی بر نگاه های خویش نداشته باشیم ؟ آیا رواست که انسان به خاطر چشم و نگاه ، جهنمی شود ؟

                  

برداشتی آزاد از کتاب سلوک قرآنی


بیعت با ابوبکر

    نظر

سلمان فارسی گفت: در حالی که حضرت علی (ع)سرگرم غسل دادنِ رسول خدا (ص) بود به او خبر دادم که قوم چه کردند و گفتم که: ابوبکر هم اکنون بر منبر رسول خدا(ص) است و عوام الناس از چپ و راست به او هجوم آورده و با هر دو دستش بیعت میکنند. حضرت علی(ع) گفت: آیا می دانی نخستین کسی که با وی بر منبر رسول خدا (ص) بیعت کرد چه کسی بود؟ گفتم: نه، ولی پیرمردی را دیدم که بر عصایش تکیه داده و پیشانی درهم کشیده بود، به خاک افتاد و می گریست و میگفت: سپاس خدای را که نمردم تا تو را در این مکان ببینم، دستت را بگشای! ابوبکر دستش را گشود و با او بیعت کرد و سپس گفت: امروز همانند روز آدم! آنگاه پائین آمد و از مسجد بیرون شد. حضرت علی(ع) گفت: ای سلمان می دانی او که بود؟ گفتم: نه، اما از گفته اش بدم آمد .حضرت  علی (ع) گفت: آن کس شیطان بود، لعنت خدای بر او باد. رسول خدا مرا خبر داد که: نخستین کسی که بر روی منبر با ابوبکر بیعت کند،شیطان خواهد بود که به گونه ی پیرمرد پارسای پیشانی بسته ظاهر شود.

                                          

برگرفته از تاریخ سیاسی صدر اسلام