نام خدا
چند توصيه به مبلغان مخلص:
استادي داشتيم خداوند رحمتشان كند(1).
مي گفتيم وقتي منبر مي رويم ممكن است به ياد پاكت آخرش باشيم ؛ مي فرمود آن لحظه اي كه روي منبر نشسته ايد و مي خواهيد سخن را آغاز كنيد ، آن جا هم به ياد پول هستيد؟ مي گفتيم ما آن جا آن قدر حواسمان به مطلب وخيت(2) نكردن است كه اصلا غير از توكل به خدا و توسل به امام حسين عليه السلام چيز ديگري به ذهنمان نمي رسد . مي فرمود همين اخلاص است و قابل توجه .
پس شد اول اخلاص كه اين جمله براي شما مخلصان ، زيره به كرمان بردن يا اتم به نطنز رساندن است.
* سعي كنيم مطالب ما داراي طرح و برنامه ريزي قبلي باشد(3).
* سعي كنيم روضه هاي ما براي بيان مظلوميت اباعبد الله الحسين عليه السلام و ياران و فرزندان آن حضرت باشد نه با هر روايت ضعيف يا مجعول ؛ روضه خواندن و فقط با هدف گرياندن.
* سعي كنيم با مطالب لازم و به روز با مردم سخن گوئيم نه اتكاء به مطالعات سال هاي پيش.
* سعي كنيم حتما به جوانان و نوجوانان و حتي كودكان توجه خاصي در منبر و سخنراني داشته باشيم و گه گاه با تنزيل مطالب در سطح آنان ؛ از آمدن آنان عملا و حتي بازبان تشكر كرده و آنان را نيز به حساب بياوريم ؛ زيرا آينده مملكت بستگي به نوع عشق و علاقه آنان به قرآن و اهل بيت داشته و نحوه سازندگي آنان در امروز؛ نقش بسيار مؤثري براي فردا ايفا خواهد كرد.
* اگر براي شما امكان داشته باشد و دوره هاي تربيت مربي را ديده باشيد، جلسات ويژه دانش آموزي داير نموده
و با هماهنگي با آموزش وپرورش، در نمازخانه يا سالن يا كلاس ها نيز برنامه هاي جالب اجرا نمائيد و با مطالب جذاب و متنوع ؛ آنان را از مكتب پر بار قرآن وعترت سيراب سازيد.
مي دانيم كه جذاب بودن يا متنوع ساختن برنامه به معني خنداندن يا شاد ساختن نيست .
* اگر مناسب ديديد؛ هرشب يك سؤال مسابقه اي از سخنان خود برگزار كنيد و به بهترين ها جوايز مناسبي هم بدهيد(4).
* مي توانيد هر شب يك سؤال جدا از سخنان خود نيز مطرح كنيد و مستمعان شما مخيرباشند كه به هر موضوع كه دوست داشتند ، پاسخ دهند.(5)
* در ايام فراغت كه منبر نداريد؛ به بازار و مغازه ها و شركت هاي اصحاب منبر و در حقيقت به مستمعان خود سر بزنيد ، با آن ها صحبت كنيد ، از مشكلات شان مطلع شويد ، به آن ها خدا قوت بگوئيد ، با آن ها خوش رفتاري و مهرباني داشته باشيد، از حال آن ها و فرزندان و خانواده آن ها جويا شويد وبا آن ها همدردي وهمدلي كنيد .
* در مراسم عزا حتما شركت كنيد . لازم نيست لباس هايتان را در آوريد و مثل آن ها سينه يا زنجير بزنيد ، اما با آن ها عزاداري كنيد و به قول مرحوم پدرم ،جزء آفتاب نشين ها نباشيد.
* سعي كنيد يا در هر شب در خلال منبر وسخنراني ، يا به صورت جلسات جداگانه ؛ به سؤالات فراوان جوانان و نوجوانان ؛ به صورت مستدل ، كوتاه ، گويا و شيرين ، پاسخ دهيد(6).
* مسائل فقهي و احكام را حتما از روي رساله عمليه بيان كنيد اما دو نكته مهم را از نظر دور نداريد : اول توضيح ساده وبه زبان مردم ، و دوم ، مسائل اتفاقي همه مراجع(7).
* از بيان مسائل پيچيده و گيج كننده و اختلاف برانگيز حتما دوري نموده و اگر در منطقه شما از برادران اهل سنت هستند ،بيشتر رعايت فرمائيد.
* دادن نظرات شما باعث پر بار تر شدن اين نوشته ها و آگاهي از ديدگاه هاي شما خواهد بود .
درپايان، از كليه عزيزاني كه با پيام هاي خود يا لينك كردن اين وبلاگ در درگاه اينترنتي خود مرا مرد لطف خود قرار داده اند ، صميمانه سپاسگزاري مي كنم.
-با احترام : صادق
-----------------------------
1-مرحوم حاج محمد واله كاشمري
2- يا خيط
3-در اين باره در همين درگاه مطالبي آورده ايم ، به نوشته هاي قبلي مراجعه فرمائيد.
4- نگران باني جايزه نباشيد .در مرحله اول اخلاص و توكل شما و در مرحله دوم به دست آوردن كليد نفوذ در دل عاشقان امام حسين عليه السلام كه ميليون ها تومان خرج اين ايام مي كنند كار چندان مشكلي نيست .
5-هر شب سؤال را مطرح ، و شب بعد پاسخ ها را مي آورند و شما در روز دوم فرصت بررسي پاسخ ها را داريد و شب سوم پاسخ سؤال شب اول و جايزه آن را خواهبد داد. وبه همين ترتيب تا شب هشتم محرم عمل مي كنيد . بقيه پاسخ ها را شب دوازدهم مي دهيد و اگر مجلس تمام شد به آدرسي كه مسجد در اختيار شما مي گذارد ارجاع مي دهيد.
6- به طور حتم توجه داريد كه از دادن پاسخ هاي حضوري خودداري مي فرمائيد ؛ زيرا بايد فرصت مطالعه و انديشيدن براي پاسخ را داشته باشبد.چه بسا پاسخي نياز به مطالعه ميداني داشته و لازم باشد از اهل محل يا صاحب نظران ، آگاهي هاي مورد نياز كسب شود.
7- مگر اين كه اكثر مردم آن منطقه مقلد مرجع خاصي باشند.