سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فصل سکوت

آیا تأویل نماز خود را می دانید ؟

    نظر

 حضرت علی (ع) شخصی را مشاهده کرد که در حال نماز بود . حضرت به وی فرمود :«ای مرد ! آیا از تأویل نماز خبر داری ؟» عرض کرد : تأویل نماز چیست ؟ مگر نماز جز آنکه عبادت خداوند است ؛تأویلی دارد ؟

امام فرمود :« آری قسم به خداوندی که محمد (ص) را به پیامبری برانگیخت ؛ هیچ امری را به پیامبر دستور نداد ، مگر آن که عمل مشابه و تأویل و تنزیلی دارد که تمام آنها دلالت بر تعبد می کند .»

آن مرد عرضه داشت ای سرور من ! مرا تعلیم کن .» حضرت فرمود :«اما تأویل تکبیرات هفت گانه که در آغاز هر نماز می گویی ، شش تکبیر مستحب است و تکبیرة الاحرام واجب ؛آن است که :

1 ‌‌ـ وقتی «الله اکبر» نخست را بر زبان آوردی در دل خطور بدهی و اعتراف کنی که خداوند بالاتر از آن است که به قیام و قعود توصیف شود .

2ـ درتکبیر دوم خدای را برتر از توصیف به حرکت و سکون بدانی .

3ـ در سومین تکبیر او را از توصیف به جسم بودن و شبیه داشتن و مقایسه نمودن بالاتر بدانی .

4 ـ در چهارمین تکبیر آن که حق را از مخّل حوادث بودن مبری دانی .

5ـ در پنجمین تکبیر از توصیف به جوهر بودن و عرض و حلول ،حق را مبری دانی.

 ادامه مطلب...

علاج واقعه قبل از وقوع...

از آنجایی که دعا موجب پیشگیری از بلا می شود و انسان را از آثار مخرب و و سهمگین آن در امان نگه می دارد باید علاج واقعه قبل از وقوع نمود . دعا هنگام سختی و بلا بهره کمی دارد پس انسان در زمان سلامت و آسودگی باید دعا کند و از خدا درخواست نماید. وی باید در حال سلامت آینده ای روشن و پرامید به همراه بقای نعمتهای الهی را از خدا بخواهد و استجابت و پاسخ به دعای بندگان از جانب خداوند متعال بشارت داده شده است : «ادعونی استجب لکم»      غافر /60


معنی صلوات

 

صلوات درود و دعایی است خاص که مضمونش استدعای رفعت درجه و ازدیاد قرب حضرت محمد (ص) است . معنای دوم صلوات ، نماز است .
بعضی معتقدند « صلواه » ، از تصلیه مشتق شده است که به معنای متابعت است ، یعنی نماز تابع شارع است ، به عبارتی ، تابع خداوند است .
بعضی گفته اند : صلوات از صله مشتق شده است و نماز حقیقی آن است که در حال نماز از خلق ، منفصل و به خالق ، متصل می گردد و نمازگزار رابطه تقرب عبد است به معبود و صلوه واسطه اتصال امت است به حضرت رسول (ص) .
بعضی صلوات از سوی حق تعالی را پنج معنی کرده اند : رحمت : مغفرت ، ثناء ، تذکیه و کرامت .
ادامه مطلب...